Guelphi Iskola

 

Iskolánkról

A Guelphi Magyar Iskola 1997-ben alakult a Wellington Catholic School Board ingyenes Nemzetközi Nyelvi Programjának keretében. Hétvégi iskolánk alapvető célja, hogy a Guelphen és környékén élő magyar származású gyerekek számára lehetővé tegyük a magyar nyelv elsajátítását és átadjuk számukra örökségül a magyar hagyományokat. Iskolánkban elsősorban magyar nyelvű oktatás folyik, a magyarul már értő, vagy beszélő gyermekek számára, de lehetőség van magyarul még nem beszélő gyerekek fejlesztésére is.
Az iskolai foglalkozások szombatonként 9:30 és 12 óra között a St. Francis of Assisi Catholic Elementary Schoolban zajlanak. A tanítás két osztályban folyik: az alsósok a magyar írással és olvasással ismerkednek, míg a felsősök a szövegértési gyakorlatokon kívül már honismereti oktatásban is részesülnek. Célunk, hogy tanulóinknak minél több magyar népszokással, népdallal, népmesével és irodalmi alkotással találkozzanak és mindezt játékos formában sajátítsák el.
A tanórák mellett igyekszünk minél többféle gyermekprogramot szervezni, melyek közül kiemelendők a Kitcheneri Magyar Iskolával közösen rendezett tavaszi és nyári táboraink, karácsonyi, Mikulás napi műsoraink, anyák és apák napi, valamint március 15-i és október 23-ai előadásaink. Többször szerveztünk már rendhagyó tanórákat magyarországi vendégművészekkel, illetve táborainkba is rendszeresen hívunk meg magyar előadókat és képzőművészeket. Aktuális programjainkról az Események menüpont alatt tájékozódhat!
Amennyiben szülőként önnek is fontos, hogy gyermeke megismerkedjen a magyar nyelvvel és kultúrával, valamint más magyar gyerekekkel, akkor bátran keressen meg bennünket a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségek egyikén!
Kellemes böngészést kívánunk!
Kovács Anita
Tanítónők